دکتر محمد علی آذرشب رئیس مرکز مطالعات ایران و عرب در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تمام داستانهایی که ارزش انسانی داشته باشند داستانیهای دینی تلقی می شوند و نمی توان تنا داستانهایی را دینی اطلاق کرد که مربوط به زندگی انبیاء و اولیا ، قرآن و روایات باشند، چرا که با این نوع نگرش بسیاری داستانهایی که دارای ارزش انسانی است از دایره دین خارج می کنیم.
وی افزود: اگر ارزشهای دینی و انسانی را در هرقالب هنری ارائه کنیم بهتر از آن است که تنها به داستانهای قرآنی و انبیاء بپردازیم. داستانهایی دینی است که بر وجدان انسانها تأثیر بگذارد.
آذرشب همچنین نتیجه هنر داستان نویسی را تأثیرگذاری عنوان کرد و اظهار داشت: داستانی که می تواند بر وجدان انسانها تأثیر بگذارد، از نوآوری و ابتکار برخوردار است. به عنوان مثال کتاب بینوایان که ارزشهای انسانی بسیاری را مدنظر قرار داده را نمی توان از دایره این نوع کتابها خارج کرد و به عبارت دیگر کتابهای دینی را نمی توان محدود کرد.
وی تصریح کرد: داستان دینی واقعی، داستانی تلقی می شود که با تمام ملل دنیا گفتمان داشته باشد، بسیاری از داستانهایی که با عنوان دینی مطرح است تکراری شده و صرفا دور یک سری حوادث تاریخی می چرخد.
رئیس مرکز مطالعات فرهنگی ایران و عرب گفت: بسیاری از فیلمها و سریالهای تلویزیونی که امروز با عنوان دینی پخش می شوند نیز موضوعات تکراری را مدنظر قرار می دهند درحالی که این نوع هنرهای باید با وجدان بشر سخن بگوید و ارزشهای انسانی را که قرآن مبشر آن است را بیان کند.
دکتر آذرشب بر ایجاد زمینه برای نوآوری داستانهای دینی و قلم فرسانی هنرمندان این عرصه تأکید کرد و گفت: اگربخواهیم ادبیات دینی را محدود کنیم عرصه تنگ شده و نوآوری کم خواهد شد.


نظر شما